Վրացական Խարչո ապուր

Խարչո ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Վրացական Խարչո ապուր. Մսի, բանջարեղենի և համեմունքների ամենահաջող համադրությունն է այստեղ:

Խարչո ապուրը շատ սիրված է ոչ միայն Վրաստանում, այլև նրա սահմաններից շատ հեռու:

Վրացիները կարծում են, որ ապուրի կեսը պետք է հեղուկ լինի: Խարչո ապուրն այս կանոնից հաճելի բացառություն է: Թանձրության և հագեցածության պատճառով վրացիները այս ջրիկ ուտեստը համարում են լիարժեք ճաշ կամ ընթրիք:

Եթե ​​դուք երբեք չեք պատրաստել վրացական Խարչո, ապա մի վատնեք ժամանակը և սկսեք:

Խարչո ապուր

Խարչո ապուր. Բաղադրությունը

_Խոզի միս 600 գ

_Ջուր 3 լ

_Սոխ 1 հատ

_Գազար 2 հատ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ

_Աջիկա 1 թեյի գդալ

_Կծու կարմիր պղպեղ 0,5 թեյի գդալ

_Պղպեղի խառնուրդ 0,5 թեյի գդալ

_Սխտոր փոշի 0,5 թեյի գդալ

_Բրինձ 250 գ

_Աղ ըստ համտեսի

_Համեմ ըստ ճաշակի

Խարչո ապուր

Խարչո ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Կտրել խոզի միսը խորանարդներով և տապակել թավայի մեջ կարագով մինչև ոսկե դարչնագույն:

_Լցնել ջուրը կաթսայի մեջ և ավելացնել միսը: Եփել բարձր ջերմության վրա, մինչև ջուրը եռա: Դրանից հետո մարմանդ կրակի վրա դնել, ծածկել և եփել առնվազն մեկ ժամ:

_Գազարները կտրել կես օղակներով, իսկ սոխի շրջանակները բաժանել քառորդների, կտրեք կանաչիները և սխտորը:

_Տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Այնուհետև ավելացնել գազար, 3 րոպեից հետո` սխտորը, իսկ ևս մեկ րոպե հետո` կանաչի: Մի րոպե անց ավելացնել 5 ճաշի գդալ արգանակը և տոմատի մածուկը բանջարեղենին: Տապակի մեջ ավելացնել աջիկա, համեմունքներ և աղ, կրկին լավ խառնել: 20 րոպե շոգեխաշել ցածր ջերմության վրա, կափարիչի տակ:

_Լվանալ բրինձը և լցնել այն արգանակի մեջ, եփել 10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել բանջարեղենով սոխեռածը և եփել ևս 10 րոպե: Վերջում ավելացնել ևս մի քիչ կանաչի:

Խարչո ապուր

Խարչոյի ապուրի ավանդական բաղադրատոմսում օգտագործում են տավարի, ոչ թե խոզի միսը: Փորձեք այս տարբերակը նույնպես: Եվ եթե սիրում եք ընկույզ ավելացնել ապուրին, կտրատել դրանք և ավելացնել բանջարեղենով սոխեռածին: Այս բաղադրիչը կավելացնի ինքնատիպություն և հատուկ համ:

Խարչո ապուրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք